Bachata Danslessen

Bachata is een populair genre van muziek en dans dat zijn oorsprong heeft in de Dominicaanse Republiek. Het wordt gekenmerkt door zijn ritmische gitaar gedreven melodieën, oprechte songteksten en kenmerkende dansbewegingen. Vaak met thema's van liefde, hartzeer en het alledaagse leven, heeft Bachata internationale erkenning gekregen en blijft het een levendige culturele uiting.

 

Bachata Moderna is een eigentijdse evolutie van traditionele Bachata, die elementen van andere dansstijlen en moderne invloeden integreert. Deze stijl behoudt de basisprincipes van Bachata, maar voegt vaak meer complexe en technische bewegingen toe, evenals invloeden uit andere dansvormen zoals salsa en tango. Bachata Moderna kan variëren afhankelijk van de dansers en choreografen, en het benadrukt over het algemeen creativiteit, expressie en een vernieuwende benadering van de dans.

Bachata Sensual is een moderne interpretatie van de traditionele Bachata-dans, die de nadruk legt op verbinding, vloeiendheid en sensualiteit tussen partners. Het omvat ingewikkelde lichaamsbewegingen, intieme omhelzingen en creatief voetenwerk, dit alles terwijl de essentie van Bachata-muziek behouden blijft. Deze stijl is de laatste jaren populairder geworden en staat bekend om zijn dynamische choreografie en nadruk op het uitdrukken van emoties door beweging.

Vaak wordt Bachata verward met Salsa wat zijn oorsprong heeft in Cuba. Beiden hebben een eigen ritme, typische instrumenten en basis pas. Echter vind je beide stijlen meestal wel terug op een Latin dansfeestje.

 

In onze Bachata danslessen leren we jullie op een aangename manier de stappen en technieken aan. We doen dit op een correcte, veilige en respectvolle manier. Wij gebruiken een combinatie van de Bachata Moderna en Bachata Sensual technieken. Deze kan je dan gebruiken over heel de wereld als andere Bachatero's en Bachatera's tegen komt.

 

In de danslessen worden nieuwe vriendschappen gesmeed en ontbreekt plezier zeker niet. Hopelijk tot snel op de dansvloer!


Schrijf je hier in voor de Bachata danslessen!

Klik snel hieronder om je in te schrijven voor onze wekelijkse Bachata danslessen.

Vrijblijvend proberen?

Wil je eerst een keer vrijblijvend proberen?
Klik hieronder voor alle informatie over vrijblijvende lessen.